Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2023 i Nordisk beredskap i Droner og miniubåter styrker beredskapen for den norske kystvakten
Droner og miniubåter styrker beredskapen for den norske kystvakten
tema

Droner og miniubåter styrker beredskapen for den norske kystvakten

| Tekst og foto: Bjørn Lønnum Andreassen

Kystvakten i Norge gjør nå ny bruk av miniubåter og droner for å ha bedre beredskap i kritiske situasjoner.

Kystvakten seiler under slagordet at de «alltid er til stede, hver dag, hele året, langs hele kysten» av Norge. 

Området Kystvakten er med og tar ansvar for søk og redning (SAR), strekker seg fra Nordpolen til vest for Danmark, og til nord-øst for Kirkenes ved grensa til Finland og Russland.

Varmesøkende kamera

Kystvaktens skip har fått droner som har infrarøde kamera. Det betyr at det er lettere å få oversikt over områder det skal drives leting og redning (SAR).

- Dronene gjør at det blir langt mer effektivt å få oversikt. Særlig viktig er det at dronene er effektive, ved at man kan få oversikt over større områder mye raskere enn før. I en redningsaksjon kan dette være snakk om liv eller død, sier skipssjef Erlend Vågenes.

Foto: Bjørn Lønnum Andreassen

Erlend Vågenes, Kim-Daniel Nilsen og Marius Ulvin Erlandsen holder styr på KV Heimdal.

Vi er på KV Heimdal. Skipet er ett av fem i den «indre kystvakt». For Kystvakten disponerer store ressurser. Ti av Kystvaktens totalt 15 fartøy opererer under «ytre kystvakt» og er havgående. Fire av disse har egne helikopter.

KV Heimdals nestkommanderende er Kim-Daniel Nilsen. Han forklarer videre om bruken av dronene.

 - Dronene kan vi fly i eksosrøyken fra skip. Da måler og kontrollerer vi om nivået av svovel i eksosen er rett. For alle fartøy skal kjøre på diesel ved land. Den er bedre raffinert og slipper ut mindre svovel enn tungolje. Den er billigere og bare lov å bruke på åpent hav, sier Nilsen.

Fem skip hos kystvakten har dette utstyret og de har hatt det i omtrent et halvt år, så erfaring og kunnskap er i fred med å komme på plass.

Finner døde

Rundt 60 mennesker dør som følge av drukning årlig i Norge. Ikke alltid er det like lett å finne de som har omkommet. Det er også en av flere grunner til at Kystvakten har skaffet seg ROV-er. Det er små ubåter som styres via en kabel fra Kystvaktens skip (remotely operated vehicle).

- Letingen etter omkomne går mer effektivt. Når vi finne den omkomne er det godt for familie og pårørende når de får en grav å gå til, forklarer Vågenes.

Foto: Bjørn Lønnum Andreassen

Kystvaktens Erlend Vågenes og Kim-Daniel Nilsen tester og trener på bedre beredskap i kritiske situasjoner.

I tillegg driver Kystvakten med det de kaller ressurskontroll. De vokter over fiskeriene.

- I dag er alt rolig, men vi inspiserer yrkesfiskere og fritidsfiskere. I stedet for å hale opp fiskeutstyr som teiner og ruser, sender vi ned ROV-en og ser etter via kameraet om fiskeutstyret er rett utformet og lovlig. Da forstyrrer vi fisket langt mindre enn hvis vi heiser opp fiskeutstyret som før.

ROV brukes også i kritiske situasjoner for å holde øye med aktivitet under vannet.

Bra for politiet

KV Heimdal sitt område er mellom Nordmøre og opp til nord i Trøndelag, i Midt-Norge.

Øvrige oppdrag er kontroll av promille til sjøs, bruk av redningsvest, båtførerbevis og annet når de bistår politiet. Kystvakten samarbeider ellers med Tollvesenet, Kystverket og Sjøfartsdirektoratet.

Avsnittsleder Åge Andersen hos politiet i Trøndelag bekrefter nytten av å ha godt samarbeid med folka på KV Heimdal.

- Vi benytter oss av samarbeidsparter og at de nå har fått enda bedre utstyr til å gjøre enda mer og bedre arbeid, er positivt. Det gir fordeler for alle parter, også for publikum, når oppgaver blir lettere å løse, sier Andersen.

Stort ansvar

Miniubåter, som den til venstre i bildet ovenfor, er gode redskaper når redningstjenestens geografiske ansvarsområde strekker seg fra Nordpolen til Danmark. Illustrasjon: Hovedredningssentralen

h
This is themeComment